Laserontharing

Laserontharing

 

Voor de laserontharing werken we samen met Perago laserontharing.

Marijke komt om de 6-weken langs voor de sessie's.


Je kan je afspraak vanaf nu gemakkelijk online boeken!

 


Wat is een laser?

 

Een laser is licht met een bepaalde golflengte. Een hoge golflengte kan rimpels of littekens op de huid wegwerken terwijl een lagere golflengte invloed heeft op het bloed en daardoor kan helpen bij spataders. Een nog lagere golflengte is geschikt voor haar. De laserstraal verhit het pigment van het haar in het haarzakje. Door verhitting gaat het haarzakje kapot en kan er dus geen haar meer groeien. Aangezien een haar alleen pigment heeft in het haarzakje tijdens de groeifase, moet de behandeling verschillende keren herhaald worden.

Hoe werkt het?

 

Laserontharing is zo goed als pijnloos, snel en met blijvend resultaat.

 

Afhankelijk van het haartype, de dichtheid van de haargroei en de zone die u wenst te behandelen,  zijn 8 à 10 beurten noodzakelijk. Tussenpauze tussen twee behandelingen is ongeveer 6 weken, afhankelijk van het huidtype van de cliënt.

 

De intensiteit van de laser wordt ingesteld op het display van het toestel (hangt af van welk soort huidtype) Zowel de klant als de behandelaar zet een bril op en dan kan er geflitst worden. Dat gebeurt door de kop van de laser over het te behandelen stukje huid te laten glijden. Op elk stukje huid wordt er ongeveer een seconde geflitst. Omdat het om een kleine oppervlakte gaat en omdat de laser snel en effectief werkt, duurt de behandeling niet lang. (Hoe groter de zone, hoe langer het duurt...) Oksel ongeveer 10 min, Bikinilijn ongeveer 20 min... 

Voor wie is het geschikt?

 

Zowel vrouwen als mannen vanaf 18jaar kunnen zich laten laseren.

 

Helaas is het niet bij iedereen mogelijk; zo heeft de laser bijvoorbeeld geen impact op blonde of witte haartjes omdat die geen pigment bevatten. Ook op een donkere huid kan moeilijker geflitst worden, maar de combinatie van een bleke huid en donkere haartjes (veel pigment) laat zich dan weer perfect behandelen. 

Contra-indicaties:

 

 

- Geschiedenis van lokale en/of terugkerende huidinfecties

- Zwangerschap

- Geschiedenis van Herpes Simplex

- Geschiedenis van genitale herpes, belangrijk voor schaamhaar of bikinistreek

- Geschiedenis van wildvlees bij littekenvorming

- Implantaten (pacemakers, ...)

- Epilepsie

- Vitiligo of psoriasis

- Recent zonnebankgebruik/zonnen

- Tatouage of moedervlekken

- Verbonden wonden in de toepassingsgebieden